Wie ben ik

Mijn naam is Nazanin Djavaheri, de drijvende kracht achter ZikZak.
In Farsi (Perzisch) wordt mijn naam als volgt geschreven : نازنین جواهری

Theater
Mijn carrière begon in het theater in Teheran (Iran) vanaf mijn 19de, gedreven door mijn passie voor theater en film. Aan de eerste theater productie waaraan ik meewerkte, speelde ik enkele kleine rollen in Les Misérables. Daarna werkte ik mee aan verschillende professionele theater producties, zoals onder meer: Soltan Maar, Shabi dar Teheran, Madame Pipi, Weense verhalen, Poof en Badansazi, en Medea.

Cinema
Ondertussen was ik ook actief in de cinema sector, en werkte ik in het team van Rakhshan Banietemad, en speelde ik een kleine rol in de film Zire Pooste Shahr. Daarna werkte ik als haar assistent bij de vertoningen van de documentaire film Roozegare-ma. Nadien was ik actief in verschillende posities (casting, kostuum ontwerp, etc.) bij verschillende film producties : Vakonesh Panjom, Zendan Zanan, Chai Talk, en Yek Shahr Yek Ensan.

Eerste kinder kort film
In 2002 heb ik ook mijn eigen eerste kort film in het kinder genre geproduceerd.

Grafisch ontwerp
Rond 2005 had ik terug ambities om een nieuwe film te produceren. Echter, door de maatschappelijke problematiek van vrouwen in de Iraanse samenleving, en meer specifiek in de cinema sector, waren er voor mij onvoldoende mogelijkheiden en kansen om dit project te realiseren. Ik besloot daarna om als freelancer te beginnen werken in mijn eigen atelier als grafisch ontwerper. Tot 2008 werkte ik voor verschillende klanten en won ik ook mijn eerste prijs als beste ontwerper voor mijn poster en brochure voor het Isfahan kinderen theater festival.

Carrière in België
In 2008 kwam ik naar België en begon ik zoals vele nieuwkomers te werken in verschillende sectoren en functies. Over een periode van twee jaar, volgde ik aan de Universiteit Antwerpen een opleiding Cultuurmanagement, deed ik mee aan vrijwilligerswerk voor kinderen bij culturele organisaties, en werkte ik in verschillende functies bij verschillende sociale organisaties, zoals ondermeer coördinator bij een tewerkstellingsproject van ESF in Brussel, en als coördinerende coach bij het project Cultuurverkenners in Antwerpen. In parallel organiseerde ik ook mijn eigen creatieve workshop voor kinderen en volwassenen in coStA in Antwerpen, en organiseerde ik mijn eigen internationale kunsten tentoonstelling FRESH AIR voor coStA in de Winkelhaak in Antwerpen.

ZikZak
Midden 2020 werd ZikZak opgericht. Dit was voor mij een nieuwe grote stap vooruit, waarbij ik na 12 jaar, weer terug keer naar mijn eigen passie en carrière, maar met bijkomende inzichten en ervaringen vanuit de sociale sector. Hierbij word ik gedreven vanuit mijn geloof in diversiteit, waarbij elke persoon divers en uniek is, en wil ik via mijn werk een steentje bijdragen aan de mogelijkheden en perspectieven die diversiteit kunnen bijdragen aan onze samenleving. Mijn persoonlijke missie is dan ook om deze ervaringen en ontdekkingen met iedereen te delen.