Wie is ZikZak :

ZikZak is een creatief en educatief platform voor kinderen en jongeren rekening houdend met hun diverse achtergrond of origine.

ZikZak begeleidt kinderen en jongeren om creatief actief te blijven tijdens hun vrijetijdsactiviteiten of op school.

We leren kinderen om van niets iets te maken, om hen trots te laten zijn op hun eigen capaciteiten en talenten, en om hun fantasie en creativiteit te laten blijven groeien.

De filosofie van ZikZak is :

Het leven start als een wit leeg papier, dat we elke dag verder invullen en inkleuren !

Maar wat heeft het leven in de aanbieding? Hoe vul je of kleur je je blad dan in?

Iedereen, elk kind, elke jongere, kan dat het beste op zijn eigen creatieve manier invullen !

Iedereen die ervaringen of visies van anderen heeft gezien, gehoord, of gevoeld, kan dat op zijn eigen kleurrijke manier invullen !

Elk van ons leert al doende, vertrekkende van eigen creatieve idee├źn, om zich heen kijkend naar de omgeving of naar anderen, gebruik makend van elke kans of mogelijkheid die zich aanbiedt, om iets nieuws, unieks, en persoonlijk te realiseren.

Met deze filosofie in gedachte organiseert ZikZak kampen en workshops voor kleine groepjes kinderen en jongeren vol unieke en diverse ervaringen.

Elk kind, elke jongere, krijgt de kans om zijn/haar eigen visie te delen, samen leren de kinderen en jongeren met elkaar omgaan en samenwerken, om te eindigen met een mooi, creatief, en uniek resultaat, naar huis kerende met een bredere visie op het leven.

ZikZak staat ook open voor flexibiliteit en denkt met u mee in functie van uw verwachtingen of vragen :

– De activiteiten van ZikZak kunnen aangevraagd worden voor heel Vlaanderen en Brussel.
– Bijna alle workshops kunnen aangepast worden in functie van een specifieke doelgroep.
– ZikZak kan een specifieke workshop en/of eigen versie van een workshop ontwerpen in functie van het gevraagde thema van uw organisatie of school.