Stop-motion workshop

Waarom een stop-motion workshop?

Een diverse groep van kinderen met hun eigen achtergrond situatie of origine komt samen bij elkaar in een kleine groep. Ze leren elkaars specifieke situatie, capaciteiten en talenten kennen, en ze vertrouwen op elkaar om samen hun eigen stop-motion film te maken.

Onze maatschappij vertoont vaak tekenen van een te ge-ordende en goed ge-oliede machine, waarbij alles netjes naast elkaar moet verlopen. Een kind daarentegen ziet diversiteit niet als een barrière. Kinderen accepteren elkaar zoals ze zijn. In deze workshop leren kinderen dat diversiteit hun sterke punt en hun positieve kracht is in de maatschappij. Iedereen is uniek en we houden samen elkaars handen vast om samen sterker vooruit te gaan.

Wat is een stop-motion workshop?

In elke workshop leren kinderen 2 technieken van stop-motion zoals ‘paper cut’ en ‘klei’ en maken ze samen korte filmpjes in een kleine groep.

In de eerste fase wordt er over het concept en technieken van stop motion gesproken. En in de tweede fase maken kinderen hun verhalen in groep, kiezen ze een techniek, en maken ze de figuren en achtergrond. Nadien beginnen ze dan de film op te nemen. Na de opname leren ze ook hoe hun film te monteren en hoe met geluid de film verder af te werken.

Elke groep krijgt een tablet met een eenvoudig stop-motion programma. Er zijn 2 begeleiders die de kinderen tijdens de workshop begeleiden, één begeleider voor creatieve opdrachten en één begeleider met ervaring met diversiteit op maat van de groep kinderen.

Wie neemt deel aan een stop-motion workshop?

De stop-motion workshop is een workshop voor alle kinderen met interesse in stop-motion. Alle kinderen zijn welkom, ongeacht hun achtergrond, origine, of specifieke situatie.

Samenwerking met kinderen van 8 jaar
Deze stop-motion werd gemaakt met Duplo en 2 kinderen van 6 jaar